Sprogimas

Ministrė: mokyklose – 130 aktyvių COVID-19 protrūkių, izoliuojasi apie 3 tūkst. mokinių

izoliuoŠalies mokyklose šiuo metu yra 130 aktyvių koronaviruso protrūkių, izoliuojasi apie 3 tūkst. mokinių, informavo švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„130 aktyvių protrūkių, apie 3 tūkst. vaikų, kurie yra izoliacijoje, tai reiškia, kad testavimas veikia, kad galime testuodami identifikuoti tuos atvejus ir pradinėje stadijoje užtikrinti, kad židiniai nesiplėstų“, – susitikusi su opozicine Darbo partijos frakcija ketvirtadienį sakė ministrė.

Jos pateiktais duomenimis, testuojasi apie 40 proc. mokinių. Koronaviruso testai bendrojo ugdymo mokyklose nuo rugsėjo nėra privalomi, tik rekomenduojami. 

J. Šiugždinienė taip pat teigė, jog mokiniams grįžus į kontaktinį ugdymą nėra planų grįžti prie nuotolinio, ir ministerijos tikslas, kad kontaktiniu būdu mokyklos dirbtų iki mokslo metų pabaigos.

„Diskutuojamų sprendimų apie tai, kad (ugdymo forma) gali pasikeisti, nėra. Mūsų pagrindinis rūpestis – vaikai klasėse, ir turime tikslą padaryti, kad tai tęstųsi iki mokslo metų pabaigos“, – pažymėjo ministrė.

Ugdymo procesas nuo rugsėjo visose švietimo įstaigose vyksta kontaktiniu būdu, moksleiviams būti pasiskiepijus ar turėti COVID-19 neigiamą testą neprivaloma, tik rekomenduojama.

Sergamumas COVID-19 pastaruoju metu Lietuvoje auga. Praėjusią parą nustatyta 1300 naujų COVID-19 atvejų, mirė aštuoni žmonės, rodo ketvirtadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode