Sprogimas

Dėl nuslėptų ryšių su KGB iš rinkimų pašalintas kandidatas Klaipėdoje

nusleptuDėl nuslėptų buvusių ryšių su sovietiniu saugumu pirmadienį iš savivaldos rinkimų pašalintas politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ kandidatas Algimantas Petras Žičkus.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jį jau buvo registravusi kandidatu, tačiau penktadienį iš Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) gavo informaciją, kad A. P. Žičkus nenurodė slapta bendradarbiavęs su buvusios Sovietų Sąjungos specialiosiomis tarnybomis.

Rinkimų kodeksas numato, kad kandidatai privalo pranešti rinkėjams apie tokį savo biografijos faktą. To nepadariusieji negali kandidatuoti.

VRK pirmininkė Jolanta Petkevičienė pirmadienį nuo šio klausimo svarstymo nusišalino, nes A. P. Žičkus yra tolimas jos giminaitis.

Arvydo Vaitkaus vadovaujamo politinio komiteto sąraše A. P. Žičkus buvo įrašytas 18 numeriu. Inžinieriaus išsilavinimą turintis klaipėdietis anksčiau yra ėjęs koncerno „Vakarų statyba“ viceprezidento, bendrovės „Klaipėdos nafta“ technikos direktoriaus pareigas, šiuo metu jis prisistato kaip pensininkas-menininkas.

LGGRTC iš viso buvo pateikusi duomenis apie tris politikus, nedeklaravusius buvusių ryšių su KGB, tačiau du iš jų neregistruoti kandidatais jau sausio 17 dieną kaip neatitinkantys Rinkimų kodekso reikalavimų dėl kitų priežasčių.

Praėjusią savaitę VRK priėmė sprendimą registruoti 13 tūkst. 797 kandidatus į savivaldybių tarybų narius, 433 kandidatus į merus bei 467 partijų ir politinių komitetų sąrašus.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kovo 5 dieną. Iš viso šiemet bus renkami 1498 savivaldybių tarybų nariai ir 60 merų. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode