Sprogimas

Kokia kuprinė geriausiai tinka keliaujant lėktuvu?

Keliauti į užsienį tik su kuprine iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti gana sudėtingai. Tačiau žmonės, kurie tai daro dažnai, sutiks: šis keliavimo būdas teikia savito žavesio. Kelionėse be lagamino visuomet savo daiktus turite po ranka ir niekada nereikia baimintis, jog bagažas netikėtai dings oro uoste. Be to, tai itin patogu jungiamųjų skrydžių metu, kuomet perbėgti iš vieno lėktuvo į kitą tenka paskubomis. Visgi išsirinkti tobulą kelioninę kuprinę, kuri būtų ne tik stilinga, patogi, talpi, bet ir atitiktų oro linijų standartus, gali būti sudėtinga. Kokį audinį, dydį, dizainą pasirinkti? Apie viską – šiame straipsnyje.

Lagaminas vs kuprinė – kodėl mažiau yra daugiau?

Keliautojai išskiria, jog skraidymas vien tik su kuprine suteikia kur kas daugiau laisvės. Nešdamiesi savo daiktus ant nugaros, jūs turite abi laisvas rankas, todėl niekieno netrukdomi galite fotografuoti, gerti kavą ar žvelgti į mobiliojo telefono ekraną. Tuo tarpu keliaudami su lagaminu, visada viena ranka bus užimta, kadangi turėsite tempti bagažą.

Kitas aspektas, kurį itin svarbu paminėti, – galimybė su kuprine vaikščioti ten, kur norisi. Nesvarbu, tai yra pieva, pelkynai, kalnai ar akmenimis grįstos Paryžiaus gatvelės – iš ryto atskridę į svetimą šalį ar belaukdami, kol galėsite prisiregistruoti viešbutyje, būdami vien tik su kuprine neprarasite brangaus laiko. Be to, jums įveikiamas bus bet koks reljefas.

Kokį dydį rinktis ruošiantis keliauti lėktuvu?

Kadangi oro linijų taisyklės yra griežtos ir įprastai yra nurodoma, kad rankinis bagažas negali būti didesnis nei 40x30x20 cm (matmenys priklauso nuo oro linijų), renkantis kuprinę kelionėms rekomenduotina šių taisyklių laikytis.

Ir nors gali atrodyti neįmanoma viską sutalpinti į 10 kilogramų krepšį, pasistengti tikrai verta! Tikri keliautojai pritars, jog maksimaliems įspūdžiams patirti, tikrai nereikia šimto nereikalingų daiktų.

Nepaisant to, keliaujant daugiau nei 2-3 dienoms, rankinio bagažo svoris tampa gana svarbiu aspektu, kurio nevalia viršyti. Todėl perkant kuprinę atkreipkite dėmesį į tai, kad ji pati iš savęs būtų kuo lengvesnė – taip efektyviau išnaudosite svorio limitą.

Be to, profesionalai pataria per daug neeksperimentuoti su rankinio bagažo forma – pavyzdžiui, į trapecijos formos kuprinę sutalpinsite gerokai mažiau daiktų nei turėdami klasikinę, stačiakampės formos krepšį. Svarbus yra ir medžiagos storis bei lankstumas. Kuprinės, kurių medžiaga yra tvirta, tačiau kartu plona bei lanksti, yra kur kas talpesnės nei krepšiai su storu pamušalu. Tai ypač aktualu tuomet, kai į kuprinę bandote susidėti kiek įmanoma daugiau daiktų.

Verta paminėti, kad plonas audinys užtikrina mažesnę ir ne tokią gremėzdišką formą – taip neužimsite pernelyg daug vietos laukdami eilėje į lėktuvą ir netrankysite kitiems keleiviams per veidus. O visa tai suteiks gerą patirtį tiek jums, tiek aplinkiniams.

Koks užsegimas yra patogiausias?

Pagrindinis skirtumas tarp žygių ir kelionių kuprinių – užsegimo mechanizmas. Profesionalios žygių kuprinės yra sukurtos taip, kad daiktai į jas būtų dedami pro viršų. Tačiau norint greitai surasti tam tikrą savo asmeninį daiktą, toks užsegimo būdas gali sukelti nepatogumų.

Tuo tarpu kelioninės kuprinės užsisega su užtrauktuku per priekį ir atsiveria panašiai kaip lagaminas, todėl pasiguldžius kuprinę ir atitraukus ją iki galo galima akimirksniu surasti norimą daiktą. Be to, toks mechanizmas leidžia žymiai patogiau ir tvarkingiau sudėti asmeninius daiktus.

Saikingas kišenių skaičius, kokybiški užtrauktukai ir neperšlampama medžiaga

Dar vienas dalykas, į kurį svarbu atkreipti dėmesį renkantis kuprinę, tai papildomos kišenės. Čia galioja „aukso viduriuko“ taisyklė: svarbu, kad jų nebūtų per daug. Visgi kelionėse reikia paso, telefono ir kitų asmeninių daiktų, kurių tikrai nenorėtumėte pamesti, todėl keletas patogių kišenių bus tikrai pravarčios. Verta atkreipti dėmesį į tai, kad jos turėtų būti patogiai pasiekiamos jums, bet ne vagišiams, taigi nerekomenduojame rinktis kuprinių su pernelyg išsikišusiomis ir akivaizdžiomis kišenėmis.

Itin patogios yra ir tos kuprinės, kurių viduje įsiūtas atskiras skyrius nešiojamam kompiuteriui įsidėti. Be viso to, papildoma erdvė vandens buteliukui taip pat padeda keliauti kur kas komfortiškiau.

Kalbant apie užtrauktukus, kelionių metu geriausiai pasitarnauja dideli, lengvai užsisegantys užtrauktukai. Be to, rimti keliautojai neretai pirmenybę teikia toms kuprinėms, prie kurių užtrauktuko galima pritvirtinti užrakinimo spynelę.

Atsakingai vertėtų rinktis ir medžiagą, iš kurios pagaminta kuprinė – juk tikrai nenorėtumėte, kad prasidėjus liūčiai visi jūsų kuprinėje esantys daiktai sušlaptų. Taigi rinktinės tokius audinius, kurie nepraleistų vandens esant bet kokioms oro sąlygoms.

Svarbiausia atsipalaiduoti

Turėdami patogią kuprinę pajausite visai kitokius kelionės įspūdžius nei skrisdami su milžinišku lagaminu. Daugiau jokių eilių prie bagažo atsiėmimo vietų oro uostuose ir jokių problemų dėl dingusio lagamino – keliaukite laisvai ir turėkite visus savo daiktus po ranka.

O Kad kuprinė tarnautų ilgai, rinkitės kokybiškus, laiko patikrintų prekinių ženklų gaminius, kurie tarnaus tikrai ne vienerius metus. „Adidas“, „Nike“, „Puma“ ir kitų gamintojų kuprinės leis jums mėgautis kelionėmis visiškai be jokių rūpesčių.

22-107

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode