Sprogimas

Vasario 1 d. startuoja žiemos priėmimas į profesines mokyklas

startRytoj, vasario 1 d., prasideda 2023 m. pagrindinio priėmimo į profesinio mokymo įstaigas žiemos etapas. Stojančiųjų prašymai mokytis LAMA BPO informacinėje sistemoje bus priimami iki vasario 12 d. Prašymus teikti gali ir jau įgijusieji išsilavinimą ar profesinę kvalifikaciją, ir jos dar neturintieji.

„Šiuo metu darbo rinkoje labiausiai pasigendama inžinerijos ir informacinių technologijų sričių specialistų, taip pat didėja darbuotojų poreikis statybos, gamybos sektoriuose. Norėdami užpildyti šią spragą, skatiname kuo didesnį profesinio mokymo prieinamumą ir atvirumą, planuojame investicijas į profesinio mokymo programų atnaujinimą. Kviečiame visus norinčiuosius mokytis profesijos aktyviai dalyvauti žiemos etapo priėmime ir įgyti norimą kvalifikaciją“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.

Kvietimų mokytis stojantieji sulauks vasario 14 d., o mokymo sutartis su profesinio mokymo įstaigomis pasirašyti galės vasario 15–17 d.

Priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyksta žiemos ir vasaros etapais. Šiemet pagrindinio priėmimo vasaros etapas vyks nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 7 d. Papildomas priėmimas planuojamas rugpjūčio 21–27 d.

Prasidėjus 2023 m. mokslo metams, kaip įprastai, bus organizuojamas ir papildomas priėmimas į neužpildytas valstybės finansuojamas ar nefinansuojamas vietas. Jis vyks nuo rugsėjo 4 d. iki lapkričio 20 d.

Per 2022 m. bendrąjį priėmimą į profesinio mokymo įstaigas sutartis pasirašė 20,5 tūkst. norinčiųjų įgyti profesinę kvalifikaciją. Iš jų kiek daugiau nei 1 tūkst. į profesines mokyklas įstojo žiemos etapo metu.

Rytoj, vasario 1 d., Vyriausybės posėdyje planuojama nustatyti preliminarų 2023 m. priėmimo į profesinio mokymo įstaigas skaičių. Iš viso į profesines mokyklas numatoma priimti 20,61 tūkst. mokinių – tiek pat, kiek ir pernai.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode