Sprogimas

Minint Miškininko dieną, rugsėjį laukia beveik 30 pramogų miške

laukiaAplinkos ministerija ir Valstybinių miškų urėdija (VMU) kviečia drauge švęsti Miškininko dieną, kuri kasmet minima trečiąjį rugsėjo šeštadienį, ir apsilankyti šiai progai skirtuose renginiuose. VMU regioniniuose padaliniuose visoje Lietuvoje rugsėjį jų vyks beveik 30 – ir stumbriukų krikštynos, ir elnių baubimo seansai, ir grybų rinkimo varžytuvės.

 

Visi norintieji galės pasigrožėti miškininkų įrengtais ir tvarkomais pažintiniais takais, parkais, giriomis, išgirsti pasakojimus apie juos žygiuose pėsčiomis ar dviračiais, dalyvauti ekskursijose, edukacinėse programose. Bus galima aplankyti ir informacinius kai kurių VMU regioninių padalinių centrus, apžiūrėti jų ekspozicijas arba praleisti dieną girininkijoje ir sužinoti, ką kasdien veikia miškininkai.

Visuomenė kviečiama dalyvauti ir grybų rinkimo čempionate, kuris vyks Labanoro girioje rugsėjo 14 d. Dar viena unikali pramoga – pasiklausyti elnių baubimo miške. Tai bus galima padaryti VMU Joniškio, Jurbarko, Prienų, Anykščių, Šilutės ir Ukmergės regioniniuose padaliniuose.

Norintieji sužinoti, kaip nuo sėklos užauginamas medelis, laukiami Panevėžio regioniniame padalinyje arba edukacinėje programoje „Iš kur atsiranda miškas“, kuri vyks Žaiginio medelyne netoli Raseinių. Kretingos padalinys taip pat kviečia į ekskursiją po medelyną. Gyventojai, šeimos su vaikais kviečiami prisidėti ir prie ilgametės stumbriukų krikštynų tradicijos Pašilių stumbryne.

„Miškininko diena – svarbiausia metų šventė visiems miškininkams. Tradiciškai ją minime kartu su visuomene – džiaugiamės, kad visi renginiai yra labai laukiami ir sutraukia neabejingus gamtai ir miškui žmones“, – sako VMU direktorius Valdas Kaubrė.


Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode