Sprogimas

Pradeda veikti bendrasis konsultavimo aplinkosauginėmis temomis telefonas 8 700 02022

veiktiAplinkos apsaugos departamentas, stiprindamas visuomenės informavimą, nuo šiandien pradeda teikti konsultacijas bendruoju telefonu. Visi norintys pasikonsultuoti aplinkosaugos klausimais gali kreiptis telefonu 8 700 02022. 

Anksčiau aktualiais aplinkosauginiais klausimais tekdavo kreiptis į skirtingų sričių departamento padalinių specialistus tam tikruose šalies regionuose. Dabar tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys konsultacijas gaus efektyviau ir greičiau, nes į departamento specialistus galės kreiptis bendruoju telefono numeriu. 

Paskambinę į skambučių centrą, gyventojai galės gauti svarbią informaciją aplinkosauginiais klausimais dėl: 

  • atliekų tvarkymo ir nuotekų; 
  • gyvosios gamtos – laukinių gyvūnų, medžioklės, žvejybos; 
  • geriamojo vandens, plaukiojamo taisyklių vandens telkiniuose, vandens telkinių tvarkymo ir įrengimo; 
  • oro taršos ir žemės ūkio veiklos aplinkosaugos; 
  • miškų apsaugos ir želdinių; 
  • aplinkosaugos mokesčių ir Vieningos gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinės sistemos (toliau – GPAIS) klausimų. 

Skambučių centras veiks pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 9.00 iki 16.00 val. ir penktadieniais nuo 9.00 iki 15.00 val., o prieššventinėmis dienomis – valanda trumpiau. Atkreipiame dėmesį, kad konsultacijos aplinkosaugos mokesčių ir GPAIS klausimais bus teikiamos darbo dienomis nuo 9 iki 12 val.  

Kiekvienas paskambinęs į departamentą ne tik gaus konsultaciją telefonu, bet laukdamas išgirs garso operatoriaus Vidmanto Blažio įrašytus Lietuvos paukščius: rytinės lakštingalos, tetervino, strazdo giesmininko, perkūno oželio, kukučio ir kiti Lietuvos paukščių.   

Savarankiškai aktualią informaciją, paaiškinimus, atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus galima rasti ir departamento svetainėje dažniausiai užduodamų klausimų skiltyje (DUK).

Konsultacijos teikiamos ir elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..  

Primename, kad pastebėjus galimus aplinkosaugos pažeidimus pranešti reikia bendruoju pagalbos telefonu 112. Departamento konsultavimo telefono numeriu 8 7000 2022 bus teikiama informacija kilus aplinkosauginių klausimų. 

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode