Sprogimas

Kviečiame amatininkus, menininkus, perdirbėjus ir taisytojus plėtoti antrinio daiktų panaudojimo galimybes

daiktuNemokama tarptautinė platforma „Gift(ed)“ buria profesionalus, veikiančius antrinio daiktų, medžiagų panaudojimo, perdarymo ir perdirbimo srityse. Taip pat visus tuos, kurie nori savo profesinį kelią paversti tvaresniu ir prisidėti prie išteklių tausojimo.

„Skatiname beatliekę gamybą ir gyvenimo būdą, populiariname žiedinę ekonomiką šalyje. Todėl džiaugiamės iniciatyvomis, kurios skatina pakartotinį produktų naudojimą ir taisymą, perdirbimą ir darnų vartojimą. Pasitelkus fantaziją, kartą panaudoti daiktai tikrai gali atgimti naujam gyvenimui. Kuo daugiau verslų, gamintojų matys atliekas kaip potencialias žaliavas naujiems produktams, tuo greičiau įgyvendinsime žiediškumo principą“, – teigia aplinkos viceministrė Raminta Radavičienė.

Platforma, kurios šūkis „Kelias nuo nepageidaujamo iki trokštamo“, šiuo metu yra testuojama. Atverti visuomenei ją planuojama vasaros pabaigoje arba rudens pradžioje. „Gift(ed)“ buria tiek įmones ir verslus, kurie jau veikia šioje srityje, tiek ir pradedančiuosius bei studentus.

„Gift(ed)“ kuria Lietuvos, Latvijos ir Italijos partneriai. Ateityje ji bus pasiekiama visiems Europos gyventojams. Įmonės, amatininkai, menininkai, perdirbėjai platforma gali pasinaudoti kaip virtualia vitrina ir pristatyti savo produktus ar darbus tarptautinei bendruomenei. 

Be to, platformoje galima pasiskelbti, kad priimate tam tikros rūšies atliekas, kurias perdarote į tvarius kūrinius (pavyzdžiui, nunešiotus drabužius, medienos, stiklo, metalo atliekas ir pan.). Tokiu būdu verslai galės susisiekti ir pasiūlyti jums tinkamų medžiagų.

Platformoje galima pasisemti ir žinių, nes joje rengiami nemokami meistriškumo kursai, kurie suteiks įkvėpimo ir naujų žinių. Kursai aprėpia žiedinės ekonomikos, tvaraus dizaino, rinkodaros ir verslo plėtros, įvairių meninių technikų temas.

Kursus kūrė VšĮ „Kolpingo kolegija“ bei Daugpilio dizaino ir meno mokykla. Baigus juos ir pateikus baigiamąjį darbą bus išduodamas sertifikatas. 

Ateityje mokymų platforma bus pildoma naujomis temomis, o prie platformos prisijungusios kitos aukštosios ir profesinės mokyklos galės teikti savo mokymus. Meistriškumo pamokas turi galimybę kurti ir patys menininkai, norintys dalintis savo idėjomis ir šviesti kitus.

Platformą rasite adresu https://platformgifted.eu Jei turite klausimų kviečiame susisiekti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. .

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode