Sprogimas

Projektas – didesnei neįgaliųjų integracijai į visuomenę

Negalėjimas aktyviai judėti, būti priklausomam nuo kitų, daro įtaką neįgalaus vaiko (suaugusio) ir visos šeimos gyvenimui, sumažina asmens galimybes tapti funkciškai ir socialiai nepriklausomam. Siekiant, kuo didesnės neįgaliųjų integracijos į visuomenę, Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacija vykdo „Asmenų, turinčių cerebrinį paralyžių, fizinio aktyvumo plėtojimas su bėgimo triračiais Mažeikių mieste“ projektą, kuris yra finansuojamas iš Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

 

Bėgimo triračiai – populiari laisvalaikio, fizinio aktyvumo ir sporto priemonė Europoje, plačiai naudojama varžybose, įvairiuose, žmones su negalia suburiančiuose renginiuose ir suteikia galimybę neįgaliesiems pakilti iš vežimėlių, eiti ir netgi bėgti rungtyse su bendraamžiais.

Mažeikiuose triračiai yra mažai žinomi. Prieš 6 metus, mes buvome pirmieji Lietuvoje, kurie pradėjo aktyvinti šitą sporto veiklą, turėjome du triračius, gautus iš Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos, o šiuo projektu įsigijome dar du ir vienas iš jų yra skirtas vaikams, todėl džiaugiamės, kad fizinio aktyvumo ir sporto su triračiais plėtrą Mažeikiuose (ir visoje Lietuvoje) galės propaguoti patys mažiausi neįgalieji. Projekte dalyvauja 10 neįgaliųjų (2 vaikai, 8 suaugę) ir 7 šeimos nariai kaip lydintys asmenys, vyksta reguliarios fizinio aktyvumo veiklos 2k./sav. po 3 val.

Šiuo projektu siekiame stiprinti Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos narių fizinio aktyvumo veiklas bei įtraukti naujus dalyvius iš Mažeikių miesto, kurie turi judėjimo negalią, nes Mažeikiuose, kaip ir visoje Lietuvoje nėra kitų sporto ir fizinio aktyvumo veiklos bei programų, sudarančių sąlygas neįgaliems žmonėms periodiškai pakilti iš neįgaliojo vežimėlio ir mankštintis. Tikimės, kad tokia veikla ir toliau bus remiama valstybės lėšomis, nes kaip nebūtų gaila, bet neįgaliųjų sportas beveik neturi privačių rėmėjų, nes nėra toks patrauklus ar profesionalus kaip sveikųjų sportas. Iš tiesų neįgaliųjų sportas daugiausiai domina tik pačius neįgaliuosius, jų šeimos narius, neįgaliųjų organizacijas, kurios nori jiems padėti.

„Asmenų, turinčių cerebrinį paralyžių, fizinio aktyvumo plėtojimas su bėgimo triračiais Mažeikių mieste“ projektu siekiama mažinti žmonių su negalia socialinę atskirtį, supažindinti visuomenę su bėgimo triračiais kaip sporto priemone, neįgaliųjų galimybėmis bei sportiniais pasiekimais, stiprinti neįgaliųjų savivertę ir gerinti socialinę integraciją į visuomenę per kūno kultūrą ir sportą. 

Nuotr. iš MCPA archyvo

21-414

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode