Sprogimas

Mažeikiuose šurmuliavo miesto šventė

Dvi dienas, rugsėjo 3–4 d., Mažeikiuose šurmuliavo miesto šventė „Miestas vingyje Ventos“. Pirmąją dieną įteikta Mažeikių krašto kultūros premija, antrąją vyko sporto varžybos, jaunimo piknikas, mugė, šventinis koncertas. Šventė baigėsi šviesos ir muzikos šou. 

Šios dienos renginiai prasidėjo ryto mankšta „Labas rytas“ su Mažeikių bėgikų klubu „Penki kalnai“ Juodpelkio parke. Senamiesčio parke rungėsi krepšininkai, smiginio mėgėjai, vyko akmens metimo ir virvės traukimo varžybos, prie muziejaus – šachmatų turnyras „Laimėk meistro Algirdo Stankaus geležinį rikį“. 

Jaunimo piknike prisistatė įvairios jaunimo organizacijos bei neformaliojo švietimo įstaigos, vyko diskusijos, koncertas. 

Parke ir Laisvės gatvėje Mažeikių rajono įmonės, įstaigos, organizacijos bei bendruomenės įsirengė savo kiemelius, kvietė į juos užsukti ir susipažinti su jų vykdoma veikla. 

Iškilmingoji dalis prasidėjo šventine eisena ir dovana mažeikiškiams – šiandien į Mažeikius sugrįžo ir bendrą dainą padovanojo garsios Mažeikių grupės „Sekmadienis“ vokalistės Jūratė Miliauskaitė ir Asta Pilypaitė, „Lietuvos balso“ finalininkas Gražvydas Staigvilas, roko grupės „Raktas“ vokalistas Remigijus Jokubauskas. Kartu su jais dainavo ir miesto jaunoji viltis Austėja Petrauskaitė.

 Gausiai susirinkusius mažeikiškius ir svečius sveikino Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, Seimo narė Laima Nagienė, svečiai iš Latvijos miesto-partnerio Saldaus, virtualius sveikinimus atsiuntė penkių miestų-partnerių merai.

 Nuo pusiaudienio Laisvės gatvėje skambėjo dainos ir muzika, sukosi šokėjai – pasirodė rajono meno saviveiklos kolektyvai. 

Vakare parko scenoje koncertavo valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai Aistė Pilibavičiūtė, Eugenijus Chrebtovas, Mažeikių choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studija „Kauškutis“, modernaus šokio studija „Niuansas“, Vidas Bareikis ir grupė. Vyko diskoteka su DJ Jovani „Dundam ateities keliu“. 

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode