Sprogimas

Nukentėjusiems Turkijoje ir Sirijoje paremti – speciali Lietuvos Caritas sąskaita

specialiAtsiliepiant į didžiulio masto tragediją Turkijoje ir Sirijoje bei kasdien augančius žuvusiųjų nuo žemės drebėjimų aukų skaičius, Lietuvos Caritas kviečia malda ir auka paremti nukentėjusius į specialiai šiam tikslui skirtą Lietuvos Caritas sąskaitą LT53 7300 0100 0223 8929.

Kaip trečiadienį skelbė naujienų tarnybos, žuvusiųjų po galingų žemės drebėjimų Turkijoje ir Sirijoje skaičiai vis augo ir jau viršijo 10 tūkst. Abejingų nepalieka savo kūdikių tėvų, vaikų, brolių seserų ir visko, kas buvo brangu netekusiųjų skausmas. Net ir išgyvenusieji nėra tikri dėl ateities.

Pirmąsias dienas ir naktis po pirmojo 7,8 balo žemės drebėjimo spontaniškai susiformavusi gelbėtojų armija keliuose miestuose abipus šalių sienos esant minusinei oro temperatūrai ieškojo po griuvėsiais likusių žmonių.

Kaip nuogąstauja pareigūnai, žuvusiųjų skaičiai gali smarkiai išaugti, jei pasitvirtins liūdniausios ekspertų prognozės.

Tarptautinė Caritas bendruomenė koordinuoja veiksmus, kaip bus padedama labiausiai nukentėjusiems Sirijoje ir Turkijoje nuo stichinės nelaimės. Kaip sakė Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė, Caritas misiją nelaimės vietose apsunkina tai, kad sugriautos pačios organizacijos atstovybės, nukentėjo katalikų bažnyčios, daugybė laikinuose būstuose gyvenusių pabėgėlių sirų dar kartą neteko namų.

Kaip pabrėžė D. Bukeikaitė, daiktinės paramos Lietuvos Caritas netelks, nes tai būtų neracionalu dėl tolimo atstumo, tačiau pirmajai pagalbai ir sugriovimas atstatyti labai reikalingos lėšos.

„Pastarieji metai parodė ir vis pakartoja: pasaulis – mažas, tad turime vieni kitiems padėti bėdoje. Palaikykim sunkų laiką išgyvenančius mūsų brolius ir seseris Turkijoje ir Sirijoje malda, o kas galite – ir pinigine auka. Visos lėšos, pervestos į specialią sąskaitą, pasieks dėl žemės drebėjimų Turkijoje ir Sirijoje nukentėjusius žmones“, – sakė Lietuvos Carito vadovė.

Speciali sąskaita nukentėjusiems nuo žemės drebėjimo Turkijoje ir Sirijoje paremti:

Lietuvos Caritas

LT53 7300 0100 0223 8929,

Mokėjimo paskirtyje prašome nurodyti „Parama nukentėjusiems“.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode