Sprogimas

Ilgalaikiai pasimatymai su įkalintaisiais – lankytojams, turintiems Covid-19 imunitetą

Šiandien Vyriausybė pritarė Teisingumo ministerijos siūlymui leisti ilgalaikius bei trumpalaikius pasimatymus su suimtaisiais ir nuteistaisiais, jeigu juose dalyvautų Covid-19 persirgę arba pasiskiepiję lankytojai.

Nuo gegužės 3 d. įkalinimo įstaigose imunitetą dėl skiepo ar persirgimo COVID-19 turintys lankytojai galės dalyvauti ilgalaikiuose ir trumpalaikiuose pasimatymuose su įkalintais artimaisiais.

Pasak teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos, atsižvelgiant į karantino sąlygų laipsnišką švelninimą visuomeniniame gyvenime, svarbu užtikrinti ir įkalintųjų galimybes laikantis visų saugumo reikalavimų susitikti su savo artimaisiais.

„Įkalintiesiems ir jų šeimoms ryšys su artimaisiais yra labai svarbus, o gyvas bendravimas padeda įkalintųjų socializacijai ir geresniam psichologiniam klimatui. Tai pirmasis žingsnis, suteikiantis įkalintiems asmenims ir jų artimiesiems galimybę bendrauti tiesiogiai. Labai ilgai užsitęsęs karantinas paveikė ir įkalintųjų psichologinę savijautą, todėl ir toliau, atsižvelgę į epidemiologinę situaciją, ieškosime naujų galimybių, leidžiančių užtikrinti saugų ir betarpišką šių asmenų bei jų artimųjų ryšį”, – teigia E. Dobrovolska.

Šiuo metu su įkalintais asmenimis leidžiami tik trumpalaikiai nekontaktiniai pasimatymai.Šie apribojimai taikomi nuo praėjusių metų pradžios.

Ilgalaikiai ir trumpalaikiai kontaktiniai pasimatymai bus vykdomi užtikrinant nustatytus asmenų srautų valdymo, higienos ir kitus būtinus reikalavimus.

Šie siūlymai reglamentuoti Vyriausybės priimtuose karantino reikalavimų pakeitimuose.

STT nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode