Sprogimas

Policijos surinkta medžiaga dėl M.A.M.A. transliacijos galimų pažeidimų perduodama teismui

Po kovo 27 d. įvykusios M.A.M.A. transliacijos, kurioje buvo galimai pažeisti karantino reikalavimai, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VKP) pareigūnai kovo 29 d. pradėjo administracinę teiseną šios transliacijos organizatorių atžvilgiu.

Administracinės teisenos metu nustatyta, jog organizatorius transliacijos metu neužtikrino, kad dalyviai laikytųsi saugaus atstumo, dėvėtų veido kaukes ir sistemingai nesibūriuotų ne filmavimo metu. Praėjusią savaitę juridinio asmens atstovui buvo išsiųstas šaukimas atvykti į policijos komisariatą Kaune dėl protokolo surašymo, tačiau, vakar gavus prašymą protokolo surašymą perkelti į artimiausią policijos įstaigą pagal gyvenamąją vietą, šiandien, balandžio 27 d., kolegoms iš Vilniaus apskr. VPK perduotas pavedimas surašyti protokolą administracinio nusižengimo byloje. Surašius protokolą, medžiaga bus išsiųsta Teismui sprendimo priėmimui.


Iki savaitgalio Kauno apskr. VPK buvo pradėta 51 administracinio nusižengimo teisena pavieniams asmenims. 20 iš jų jau išsiųsti administracinio nusižengimo protokolai su nurodymu susimokėti baudą.


Pareigūnai primena, kad LR administracinių nusižengimų kodekso 45 str. 4 d. (dėl visuomenės sveikatos srities Europos Sąjungos reglamentų ar sprendimų, higienos norminių aktų ar kitų visuomenės sveikatos srities teisės aktų, Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimo) numatyta atsakomybė – bauda asmenims nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki šešių tūkstančių eurų.

BNS nuotr.



Bud

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode