Parama dėkojame




Kauno rajone atidarytas Laukinių gyvūnų globos centras

laukiniuKauno rajone, Naujųjų Muniškių kaime, penktadienį oficialiai atidarytas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Laukinių gyvūnų globos centras.

Kaip skelbia universitetas, tai pirmasis Lietuvoje ir didžiausias Baltijos šalyse centras, kuriame visą parą, septynias dienas per savaitę bus teikiama kvalifikuota pagalba sužeistiems, paimtiems iš netinkamos aplinkos, konfiskuotiems ar globos reikalingiems laukiniams gyvūnams iš visos Lietuvos.

„Viena svarbių mūsų universiteto plėtros krypčių – kad mokslo žiniomis grįsti gyvūnų sveikatos ir gerovės principai prisidėtų kuriant sveikesnę visuomenę, ugdant atsakingą požiūrį į gyvūnus. Džiugu, kad Laukinių gyvūnų globos centras šią savo misiją jau yra pradėjęs vykdyti, o universitetas laukiniams gyvūnams gali suteikti profesionalias aukščiausio lygio veterinarijos gydytojų ir kitų specialistų paslaugas“, – sakė LSMU rektorius Rimantas Benetis.

5,77 ha ploto teritorijoje įrengtas modernus pastatų kompleksas: veterinarijos gydykla su apžiūros patalpomis ir naujausia diagnostine įranga aprūpinta operacine, laboratorija, gydymo-reabilitacijos patalpos, vidaus ir lauko voljerai, biuro ir kitos veiklai reikalingos patalpos.

Pasak Laukinių gyvūnų globos centro vadovės Justinos Morkūnaitės, globotinių centras sulaukė jau paskutiniosiomis gruodžio dienomis. Šiuo metu LGGC globojama per pusšimtis papūgų, keturi karališkieji pitonai, amerikinė raudonoji voverė, 12 kačių hibridų, servalas, didysis apuokas, liepsnotoji pelėda, jūrinis erelis.

Vadovės teigimu, per metus centras suteiks gydymo ir globos paslaugas per 1,2 tūkst. įvairaus dydžio laukinių gyvūnų: paukščiams, ropliams, įvairaus dydžio žinduoliams.

Jiems teiks pagalbą penki veterinarijos gydytojai ir kiti specialistai.

Sulaukę pagalbos galintys savarankiškai gyventi laukiniai gyvūnai bus grąžinami į jų natūralias buveines. 

Laukinių gyvūnų globos centras siekia tapti traukos centru besidomintiesiems laukine gamta, prisidėti šviečiant visuomenę apie laukinių gyvūnų globą.

Ateityje jis skatins ir savanorių veiklą, taip pat jame bus atliekami moksliniai tyrimai.

Centro statybos kainavo 4,8 mln. eurų. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode