Parama dėkojame




potvyniaiHonkonge dėl didžiausios per beveik 140 metų liūties penktadienį kilo potvyniai, buvo užlietos miesto gatvės ir kai kurios metropoliteno stotys, valdžia uždarė mokyklas.

Kitoje sienos pusėje Kinijos Šendženo miesto pareigūnai užfiksavo didžiausią kritulių kiekį nuo stebėjimų pradžios 1952 metais.

Dėl klimato kaitos intensyvėja atogrąžų audros, didesnis kritulių kiekis ir stipresnis vėjas sukelia staigių potvynių ir daro didesnę žalą pakrantėse, sako ekspertai.

Smarki liūtis Honkonge prasidėjo ketvirtadienį. Prieš vidurnaktį miesto meteorologijos observatorija užfiksavo 158,1 mm kritulių per valandą – daugiausiai nuo stebėjimų pradžios 1884 metais.

Pareigūnai įspėjo dėl staigių potvynių, nuoslankų pavojaus, o gelbėjimo tarnybos dirba kai kuriose miesto dalyse.

Keliai taip pat buvo užlieti Lantau saloje, kur patvino upės.

Ankstesnį savaitgalį Pietų Kinijai smogė du vienas po kito atslinkę taifūnai – „Saola“ ir „Haikui“. Tačiau Honkongas tuomet išvengė tiesioginio audrų smūgio.

Honkongo meteorologijos observatorija nurodė, kad dabartinius kritulius atnešė žemo slėgio sritis, susijusi su „Haikui“ likučiais.

Apie sužeistus žmones nepranešta, bet valdžia uždarė mokyklas, sustabdė krovinių tikrinimą prie miesto sienos su Šendženu.

Sutrikimai prie sienos prasidėjo kelios valandos po to, kai Honkongo pareigūnai paskelbė, kad Šendžene rengiamasi išleisti vandens iš rezervuaro ir kad tai gali sukelti potvynių šiaurinėje Honkongo dalyje.

Honkongo metropoliteno operatorė pranešė apie sutrikimus vienoje linijoje dėl vienos stoties užliejimo. Liūtis taip pat paveikė kelias kitas metropoliteno stotis.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode