Parama dėkojame




libiRaudonasis Kryžius antradienį įspėjo, kad dėl audros sukeltų didelių potvynių Libijos rytuose aukų skaičius gali smarkiai išaugti.

Tūkstančiai žmonių vis dar laikomi dingusiais be žinios. 

Dėl Viduržemio jūros regioną užklupusios audros „Daniel“, kuri nusiaubė Turkiją, Bulgariją ir Graikiją, bei po jos sekusių potvynių Libijoje žuvo mažiausiai 150 žmonių.

Tačiau Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos (IFRC) atstovas Tameras Ramadanas teigė, kad tikrasis aukų skaičius greičiausiai yra daug didesnis.

„Mūsų komandos vietoje vis dar atlieka vertinimą, (tačiau,) sprendžiant iš to, ką matome, ir iš mus pasiekiančių naujienų, žuvusiųjų skaičius yra didžiulis ir gali siekti tūkstančius“, – nuotoliniu būdu žurnalistams Ženevoje teigė jis. 

„Remdamiesi nepriklausomais informacijos šaltiniais patvirtiname, kad kol kas dingusių žmonių skaičius pasiekė 10 tūkstančių“, – pridūrė T. Ramadanas. 

Už rytinius Libijos regionus atsakingos vyriausybės ministras pirmininkas Oussama Hamadas (Usama Hamadas) kalbėdamas per Libijos tinklą „Almasar“ pranešė, kad vien Dernos mieste žuvo daugiau kaip 2 tūkst. žmonių ir tūkstančiai dingo. Tačiau jokie šaltiniai medikų gretose ar gelbėjimo tarnybos tokių skaičių nepatvirtino.

Visgi T. Ramadanas sakė, kad, sprendžiant iš jo matytų skaičių, labai tikėtina, jog minėtojo pareigūno nurodyta statistika gali būti artima teisingam skaičiui. Jis išreiškė viltį, kad IFRC vėliau antradienį galės pateikti tikslesnius duomenis apie nelaimės aukas.

„Humanitariniai poreikiai yra kur kas didesni nei Libijos Raudonojo Pusmėnulio ir net vyriausybės galimybės, – pridūrė organizacijos atstovas. – Štai kodėl vyriausybė rytuose paskelbė tarptautinį kreipimąsi dėl paramos.“

Pasak jo, IFRC taip pat ruošiasi paskelbti skubų kreipimąsi dėl lėšų, skirtų reagavimo veiksmams.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode