Parama dėkojame




balisŠiaurės Korėja paleido mažiausiai vieną balistinę raketą, trečiadienį paskelbė Pietų Korėjos kariuomenė.

Pranešimas pasirodė Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui (Kim Čen Unui) atvykus į Rusiją, kur jis turi susitikti su prezidentu Vladimiru Putinu.

„Šiaurės Korėja Rytų (Japonijos) jūros link paleido neidentifikuotą balistinę raketą“, – sakoma Pietų Korėjos Jungtinio štabų vadų komiteto pranešime.

Tokijas taip pat patvirtino raketos paleidimą; japonų pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad buvo paleistos dvi balistinės raketos.

Transliuotojas NHK remdamasis neįvardytais vyriausybės pareigūnais paskelbė, kad abi numanomos balistinės raketos tikriausiai nukrito už Japonijos išskirtinės ekonominės zonos ribų.

Kim Jong Unas Rusijoje lankosi su savo kariuomenės vadais. Trečiadienį jis turi susitikti su V. Putinu derybų; jose daugiausiai dėmesio bus skiriama bendradarbiavimui gynybos srityje.

Rusija nori Šiaurės Korėjos artilerijos sviedinių, tikriausiai naudoti Ukrainoje. Pchenjanas savo ruožtu nori pagalbos modernizuojant sovietinių laikų įrangą, pirmiausia oro pajėgų ir karinio jūrų laivyno, sako ekspertai.

JAV įsikūręs analitikas Ankitas Panda socialiniame tinkle „X“ atkreipė dėmesį, kad Šiaurės Korėja pirmą kartą paleido raketą Kim Jong Unui nesant šalyje.

Šiemet Šiaurės Korėja jau įvykdė virtinę draudžiamų ginklų bandymų. Praėjusį kartą, rugpjūčio 30-ąją, buvo paleistos dvi trumpojo nuotolio balistinės raketos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode