Parama dėkojame




bepilIzraelio kariuomenė pranešė, kad sekmadienį Gazos Ruože pradėjo vykdyti naujas bepiločių orlaivių atakas, kurių taikinys – du islamistų grupuotės „Hamas“ kariniai postai.

Naujausi išpuoliai – tai vienas iš daugelio smūgių, kurie buvo surengti palestiniečiams beveik kasdien rengiant protestus pasienyje po to, kai Izraelis uždarė Erezo sienos perėjimo punktą iš Gazos Ruožo.

Remiantis Izraelio pajėgų paskelbtu pareiškimu, buvo smogta dviem „Hamas“ priklausantiems kariniams postams Bureidžo ir Džabalijos rajonuose, kuriuose vyko smurtiniai neramumai.

„Sprogstamasis užtaisas buvo išmestas iš Bureidžo centro į karius, esančius šalia saugumo sienos Gazos Ruože“, – teigiama pranešime ir priduriama, kad kariai nenukentėjo.

„Hamas“ kontroliuojama Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad penki palestiniečiai buvo sužeisti nuo Izraelio paleistų šūvių per pasienyje vykusią protesto akciją.

Nuo tada, kai Izraelio valdžios institucijos uždarė Erezo perėją, vienintelį įvažiavimo į Izraelį iš šios pakrantės anklavo punktą, Gazos Ruože kasdien vyksta protestai.

Protestuotojai dažnai degina padangas, mėto akmenis ir benzinines bombas į Izraelio karius, kurie atsako ašarinėmis dujomis ir kovinėmis kulkomis.

Tūkstančiams palestiniečių darbininkų iš Gazos Ruožo buvo užkirstas kelias įvažiuoti į Izraelį dėl perėjos uždarymo, kurį nevyriausybinė organizacija „Gisha“ pasmerkė kaip kolektyvinę bausmę.

Izraelis išdavė darbo leidimus maždaug 18,5 tūkst. Gazos Ruožo gyventojų, antradienį naujienų agentūrai AFP pranešė už palestiniečių civilių reikalus atsakingas Izraelio gynybos ministerijos padalinys COGAT.

Nuo rugsėjo 13 dienos per smurtą pasienyje žuvo šeši palestiniečiai, o dešimtys buvo sužeisti, rodo Gazos Ruožo sveikatos ministerijos duomenys.

Nuo tada, kai 2007 metais „Hamas“ užėmė šį vargingą palestiniečių anklavą, Izraelis įvedė oro, sausumos ir jūros blokadą.

Gazos Ruože retkarčiais kyla ginkluoti konfliktai tarp Izraelio ir kovotojų.

Gegužės mėnesį per Izraelio oro antskrydžius ir Gazos Ruožo apšaudymą raketomis žuvo 34 palestiniečiai ir vienas izraelietis.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode