Marcinkevičius




 Žuvusiųjų per katerio nelaimę Indonezijoje padaugėjo iki 54, nes buvo aptikta daugiau vandenyne plūduriuojančių keleivių kūnų, penktadienį pranešė vienas pareigūnas.

Gelbėtojai penktadienį ištraukė dar 36 žuvusiųjų palaikus iš jūros netoli Batamo – Indonezijos salos į pietus nuo Singapūro. Prieš daugiau kaip dvi dienas ten ant rifo užlėkė bei apvirto kateris, žurnalistams sakė vietinės policijos vadas Samas Budi Gusdianas (Semas Budis Gusdianas).

Perpildytas greitaeigis kateris, kuriame buvo 98 keleiviai ir trys įgulos nariai, trečiadienį paryčiais išplaukė iš Batamo į Malaiziją.

Pareigūnai išgelbėjo 41 keleivį ir , kol nepatiko šio baisaus radinio, tikėjosi, kad išgyveno daugiau asmenų.

„41 žmogus rastas gyvas, o dar šeši tebėra dingę. Likusieji žuvo“, – žurnalistams sakė S.B.Gusdianas.

Tik 12 keleivių buvo oficialiai atpažinti, pridūrė jis. Tarp žuvusiųjų buvo dvi mergaitės.

Policija nurodė, kad keleiviai veikiausiai buvo neteisėti migrantai darbininkai indoneziečiai, grįžę namo iš Malaizijos. Pasak pareigūnų, avariją patyręs laivas plukdė daugiau žmonių negu leistina.

Vienas iš įgulos narių liko gyvas ir buvo apklaustas policijos, sakė S.B.Gusdianas.

Indonezija, turinti daugiau kaip 17 tūkst. salų, yra labai priklausoma nuo vandens transporto, bet saugumo normų mažai paisoma, tad pražūtingų incidentų dažnai nutinka.

Indonezijoje per katerio nelaimę žuvusiųjų skaičius išaugo iki 54Batamas, Indonezija, lapkričio 4 d. (AFP-BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode