Parama dėkojame




Šią savaitę vienuoliktokai laikys biologijos ir geografijos tarpinius patikrinimus

egzaminaiŠią savaitę rengiami vienuoliktokų biologijos ir geografijos tarpiniai žinių patikrinimai.

Biologijos tarpinis patikrinimas vyks antradienį, o geografijos – trečiadienį, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

 

Ir biologijos, ir geografijos tarpinių patikrinimų užduotį sudaro dvi dalys, kiekvienoje iš jų pateikiami uždarojo tipo klausimai. Per kiekvieną šių tarpinių patikrinimų galima surinkti 40 taškų. 

Tarpiniai patikrinimai vykdomi ir vertinami elektroniniu būdu. Mokiniai pirminius rezultatus ekrane pamatys iškart, kai tik baigs atlikti tarpinio patikrinimo užduotis.

Kiekvieną tarpinio patikrinimo užduotį bei vertinimo instrukciją vertins ekspertų komisija ir tik gavus jos išvadas bus tvirtinami mokinių rezultatai, siekiant, kad vertinimas būtų maksimaliai objektyvus.

Balandžio pradžioje vyks pirmojo lietuvių kalbos ir literatūros bendrojo ir išplėstinio kursų tarpiniai patikrinimai, o gegužės pradžioje – trys paskutiniai tarpiniai patikrinimai: inžinerinių technologijų, chemijos ir istorijos.​

Anksčiau daug kritikos sulaukė fizikos bei matematikos B lygio užduotys dėl jų painumo ir sudėtingumo. Ministras Gintautas Jakštas sudarė komisijas jas įvertinti, jis taip pat svarsto galimybę dabartiniams vienuoliktokams sudaryti galimybę perlaikyti tarpinius patikrinimus dar šiemet.

Nuo 2024–2025 mokslo metų valstybinio brandos egzamino įvertinimą (iki 100 balų) sudarys tarpinio patikrinimo (iki 40 balų) ir brandos egzamino (iki 60 balų) įvertinimai.

Per tarpinį patikrinimą surinkęs ne mažiau kaip 35 taškus, į egzaminą atėjęs abiturientas jau bus tikras, kad jį išlaikė ir turės galimybę rezultatą pagerinti. Jei per tarpinį patikrinimą mokinys surinks 0 (nulį) taškų, jis vis tiek galės laikyti to dalyko brandos egzaminą.

Jei mokinio netenkintų tarpinių patikrinimų metu gautas rezultatas, juos jis galės perlaikyti ir pasirinkti geresnį vertinimą. Perlaikymas kol kas numatytas kitais metais.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode