Parama dėkojame




Buknaičių kaimo bendruomenei – 20 metų

buknSpalio 14-ąją Buknaičių kaimo bendruomenės nariai pakiliai nusiteikę rinkosi į Mažeikių kultūros centro Pramogų salę pažymėti bendruomenės dvidešimtąjį gimtadienį.

Menant Buknaičių didybę

Skambant svajingiems saksofono garsams, kiekvienas atvykęs svečias buvo pakviestas įsiamžinti prie reklaminės foto sienelės su bendruomenės logotipu. Susikurti mielą dovaną sau kvietė krašto tradicijų puoselėtojos Klubo kertelėje.

Jaukus ir buknaitiškiams svarbus vakaras pradėtas trumpai prisimenant didingą kaimo istoriją. „Mūsų namai – Buknaičiai. Kaimas Lietuvos pakraštyje, Latvijos pasienyje, tarp dviejų upių Vaidmino ir Vakstiekties. Švelniai banguotose lygumose, kuriuose atvyksiančius pasitinka ne tik vėjyje šokantys malūnai, bet ir dveji protėvių senkapiai. Įrašyti į Lietuvos kultūros vertybių registrą. Dėl rastų vertingų žalvarinių dirbinių. Dirbinių, kurie priklausė mūsų protėviams ir dabar gulintiems derlingoje Buknaičių žemėje giliai po medžių šaknimis. Ir jie patys yra mūsų šaknys, visko kas šiandiena vyksta Buknaičiuose pradžia ir priežastis. Tai jų dėka Buknaičių kaimas turi vietą žemėlapyje, o bendruomenė šiandieną švenčia 20-ies metų sukaktį. Įspūdinga bendruomenė, sudaryta iš 124 narių, remiančių ir palaikančių vieni kitus ir sunkią ir džiaugsmo valandą. Bendruomenė, kuri savo aktyvumu rodo pavyzdį aplinkiniams kaimams: sodina liepaičių alėjas, kuria basakojų takus, o pavasarį kaimą paverčia vienu dideliu žydinčiu sodu. Tokie yra Buknaičiai šiandieną, ir tokie jie dėl tenai gyvenančių žmonių – jūsų, bendruomenės nariai“, – šventę pradėjo renginio vedėja, čia gimusi ir augusi režisierė Kristina Kazlauskaitė Kažukauskienė.

 

Gausios sveikintojų gretos

          

Su jubiliejiniu gimtadieniu Buknaičių kaimo bendruomenę sveikino didelis būrys garbių svečių: Lietuvos Respublikos Seimo narė Laima Nagienė, Lietuvos Respublikos Seimo nario Valiaus Ąžuolo padėjėja Reda Šiaulienė, Mažeikių rajono savivaldybės vicemeras Eimantas Salatka, Mažeikių rajono savivaldybės Reivyčių seniūnijos seniūnas Stanislovas Putelis, Mažeikių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai Audronė Jurdonaitė ir Remigijus Stonkus. Savo kaimynus su 20-mečiu sveikino ir kitų bendruomenių atstovai.

 

Pagarba buvusiems ir esamiems

 

Pagerbti bendruomenės lyderiai – buvę pirmininkai. Bendruomenės įkūrėjas Aidas Mikalauskas pasidalijo prisiminimais apie pradžių pradžią, kaip ir kodėl kūrėsi bendruomenė. Kęstutis Mažonas, vadovavęs bendruomenei 7 metus, ne tik buvusiais prisiminimais dalijosi, bet ir palinkėjo naujajam pirmininkui, kad ne pats kastų, o kitiems duotų „šiūpelį“. Daug dėmesio skirta 2023 metais išrinktai dabartinė Buknaičių kaimo bendruomenės tarybai ir naujajam bendruomenės pirmininkui Andriejui Virkučiui bei šios šventės organizatoriams.

 

Neapsieita ir be Buknaičių kaimo bendruomenei palinkėtų „Ilgiausių metų“, šventinio torto bei vaišių stalo.

 

Linksmino meno kolektyvai

 

Šventinę atmosferą kūrė nemažas būrys muzikantų – iš pajūrio atvyko muzikinė grupė „ILEX“. Širdis virpino Mažeikių r. Savivaldybės kultūros centro folkloro ansamblis „Alksna“. Roko dozę atvežė Šiekštininkų bendruomenės super šou roko grupė ,,BIG BAB‘‘ iš Biržų rajono. Linksmino ir artimiausi kaimynai – Urvikių kultūros centro atlikėjai Nerijus, Indrė ir Monika.

 Trumpai                                                                                

Buknaičių kaimo bendruomenė įsikūrusi buvusios pagrindinės mokyklos patalpose. Čia įrengta ir koplytėlė, kurioje kiekvieną sekmadienį aukoti šv. Mišių atvažiuoja kunigas.

Steigiamsis susirinkimas įvyko 2003-09-24, o įregistruota 2003 m. lapkričio 21 d. Išrinkta taryba, jos pirmininku tapo Aidas Mikalauskas. Viena iš bendruomenės įkūrėjų – Rasa Lukšienė. Pirmaisiais metais į bendruomenę įstojo 46 gyventojai, išrinkti gatvių seniūnai. 2003 m. gruodžio mėn. įsikūrė ir jaunimo iniciatyvinė grupė. Bendruomenė turi savo simboliką: vėliavą, dainą, menišką kaimo riboženklį, naują logotipą. Aktyvi bendruomenė rašo projektus, pagal kuriuos gavo Mažeikių rajono savivaldybės, Nacionalinė mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos, Šiaurės Vakarų Lietuvos vietos veiklos grupės finansavimą. Bene įsimintiniausias ir didingiausias projektas, skirtas Lietuvos 100-mečiui, padovanota liepaičių alėją.

Buknaitiškiai draugauja su aplinkinėmis savo rajono, bei su Agluonos (Akmenės r.), Buožėnų (Telšių r.) ir Ežerės (Latvijos respublika) bendruomenėmis. Visoje Žemaitijoje buknaitiškiai vieninteliai turi net dvi jaunimo beisbolo komandas.

Autorės nuotr.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode