Marcinkevičius




Vilkaviškio vyskupo Rimanto Norvilos vizitas Toronte

 Praėjusią savaitę Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila lankėsi Toronte, Kanadoje.

Viešnagės metu Toronto lietuvių Prisikėlimo parapijoje, kuriai vadovauja broliai pranciškonai, vyskupas Rimantas dviems pasiruošusių jaunuolių grupėms lietuvių ir anglų kalbomis suteikė Sutvirtinimo sakramentą.

 

Šeštadienį Vilkaviškio vyskupijos ganytojas dalyvavo Toronto Maironio šeštadieninėje mokykloje vykusiame minėjime skirtame prisiminti ir paminėti iškiliausius Lietuvos knygnešius. Vyskupas pasidžiaugė jaukia atmosfera ir noru kurti lietuvišką dvasią aukojant savo laisvą laiką, kad jaunoji karta galėtu pažinti ir pamilti lietuvių kalbą, kultūrą ir istoriją.

Toronte veikia dvi lietuviškos parapijos, vyskupas apsilankė ir Toronto priemiestyje, Mississaugoje, esančioje Lietuvos Kankinių parapijoje, taip pat „Tėviškės Žiburių“ redakcijoje įsikūrusioje šios parapijos namuose.

Kelionės metu ganytojas aplankė ir Lietuvos garbės konsulą Toronte Paulių Kurą.

Jau daug metų Kanados Katalikių Moterų organizacija remia visą eilę artimo meilės darbų Lietuvoje, taip pat ir Vilkaviškio vyskupijoje. Viešnagės metu vyskupas Rimantas susitiko su Kanados Katalikių Moterų valdybos pirmininke Regina Choromanskyte, padėkojo už ilgametį bendradarbiavimą taip pat aptarė ateities perspektyvas.

Viena iš kelionės stotelių buvo lietuvių senjorų namuose „Vilnius Monor“. Po Šv. Mišių, švęstų kartu su senjorų bendruomene, vyskupas buvo labai maloniai priimtas šių namų gyventojų.

Daugelyje kelionės vietų vyskupą maloniai lydėjo Lietuvos vyskupų konferencijos delegatas užsienio lietuvių sielovadai prel. Edis Putrimas.

Vilkaviškio vyskupijos kurija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode